LİNAC cihazı, ürettiği yüksek enerjili X-ışınlarını veya elektronları yani suni radyasyonu hedeflenen tümörlü bölgenin şekline göre farklı açı ve sürelerde uygulayarak, bu esnada çevredeki sağlıklı dokuyu da koruyabilen yüksek teknolojiye sahip bir radyoterapi cihazıdır.
ve Karın Bölgesi içerisindeki organlar olmak üzere vücudun herhangi bir bölgesinde gözlenebilen neredeyse bütün tümörlerin radyoterapisi için kullanılabilir. Radyoterapide amaç, kanserli dokuları maksimum radyasyon dozuyla etkisiz hale getirirken, çevredeki sağlıklı dokuların maruz kaldığı radyasyon dozunu minimumda tutmak, yani bir diğer deyişle hastada hiç yan etki gözlenmeyecek veya en az yan etki gözlenecek şekilde tedaviyi tamamlamaktır.
Hastanemizde tümör konseyleri kanser hastaları bütünsel ve multidisipliner bir yaklaşımla değerlendirilmekte, tanı ve tedavi süreci tıp biliminin gereklilikleri ve hastanın özgün durumu doğrultusun- da belirlenmektedir. Konseylerde alınan kararlar tanıdan iyileşmeye ya da hastalığın ilerlemesiyle zaman içerisinde tıp bilimindeki güncel gelişmeler doğrultusunda gözden geçirilmekte ve gerektiğinde güncellenmektedir.
Tüm bilgiler tümör konseylerinde ayrıntılı ve multidisipliner bir yaklaşımla ele alınmakta, hastalarımız her hekime ayrı ayrı başvurmak zorunda kalmamaktadır. Bu yaklaşım hastalarımızın tedavilerine güvenle devam etmesini sağlamaktadır. Tümör konseyleri hekimlerimizin tıp literatüründeki en güncel bilgilere ulaşmasını, uzmanlar arasındaki bilgi ve deneyim aktarımının gelişmesini sağlayarak tedavideki başarı oranlarını arttırmaktadırlar.
Modern LİNAC cihazlarında geleneksel tedaviler hafta içi her gün yani haftada 5 gün şeklinde uygulanır. Günde bir seans uygulamalar için seansların her biri yaklaşık 15-20 dakika sürer. Bunun dışında klinik pratikte yine sıkça kullanılan stereotaktik yani nokta atışı tedaviler hastalığa göre haftaiçi her gün haftada 2 gün ya da haftada 3 gün günaşırı şekillerde uygulanabilir. Nokta atışı tedaviler geleneksel tedavilere kıyasla günlük dozu çok daha yüksek olan fakat toplam tedavi süresi daha kısa olan tedavilerdir. Günlük seanslar ortalama 30-45 dakika arasında sürebilmektedir.
Uzman hekim tarafından hastaya radyoterapi kararı verildikten sonra, planlanan tedaviye uygun şekilde radyoterapiye hazırlık aşamaları sırasıyla gerçekleştirilir.
Öncelikle hastalara uygulanacak işleme dair sözlü ve yazılı bilgilendirme yapılır. Tedavi etkinliği ve yan etkiler anlatılır, hasta onamı alınır. Tedavi öncesi-esnası-sonrası için hijyen, yaşam şekli ve beslenme önerilerinde bulunulur.
Devamında uygulanacak tedaviye uygun şekilde simülasyon ve immobilizasyon (sabitleme) aşamalarına geçilir. Planlama amaçlı bilgisayarlı tomografi çekilir ve hastalara uygun immobilizasyon araçları belirlenir. Örneğin; baş-boyun ve beyin tümörlerinde termoplastik baş-boyun maskesi, akciğer ve karın içi yerleşimli tümörlerde akciğer düzlemi, meme tümörlerinde meme eğik düzlemi, ayrıca bir çok ışınlamada diz-dirsek altı yastığı, ayak yastığı, vakumlu yatak vb. araçlar kullanılabilir. Bu aşamadaki kritik nokta, hastanın her tedavide aynı pozisyonda kıpırdamadan durabilmesidir.
Simülasyon görüntüleri alındıktan sonra konturlama ve planlama aşamasına geçilir. Simülasyon tomografisi ile elde edilen datalar konturlama ve planlama bilgisayarlarına aktarılır. Tümörlü dokular ve tedavi alanının yakınında bulunan risk altındaki sağlıklı dokular, tomografi kesitlerinde tek tek çizilir. Hedef belirlenirken MR ya da PET/BT görüntüleriyle eşleme (füzyon) yapılabilir. Böylelikle tümörlü ve risk altındaki organlar daha doğru ve hassas şekilde belirlenebilir. Tümör özellikleri, risk altındaki sağlıklı dokuların radyasyona tolerans durumları ve hasta özellikleri göz önünde bulundurularak medikal fizik uzmanlarınca tedavi planları oluşturulur.
Oluşturulan planlar içinden, hedefe tedavi edici dozu uygularken, sağlıklı dokunun maruz kaldığı dozun en az olduğu, diğer bir deyişle tümörü kontrol ederken yan etki ihtimalinin en düşük olduğu, hasta için en avantajlı olan plan uzman hekim tarafından seçilir.
Onkolojik Tanı
Tıbbi Genetik
Radyasyon Onkolojisi
Girişimsel Onkoloji
Medikal Onkoloji
Hematolojik Onkoloji
Onkolojik Cerrahi
Nükleer Tıp & Yataklı
Radyoaktif İyot Tedavisi
Hiperbarik Oksijen Tedavisi
Palyatif bakım
Destekleyici Bakım
Sağlıklı Yaşam
Kanserde çok yönlü yaklaşım sunan, dünyadaki güncel cihaz ve tedavi metotlarının uygulanacağı Bütünleşik Onkoloji Merkezimizde; tecrübeli ekibimiz ve multi disipliner yaklaşımımız ile hastalarımıza konforlu sağlık hizmetini sunmayı amaçlıyoruz. Modern teknolojiyi, kaliteli ve etkin bir hizmet anlayışıyla birleştirerek insanları sağlıklı yaşama kavuşturma ilkesini benimseyen hastanemizde, hasta ve hasta yakınlarının öncelikle kendilerini evlerinde hissetmeleri ve yaşam kalitelerinin düşmemesi en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor.
Bu anlayışla hizmet vereceğimiz Bütünleşik Onkoloji’de;
HAYAT BOYU SAĞLIĞINIZ İÇİN HER ZAMAN YANINIZDAYIZ…
Hisar Hospital Intercontinental dünya standartlarında vermiş olduğu sağlık hizmeti ile Türk sağlık sektöründe 2005 yılında başladığı insana hizmet yolculuğunda, kıymetli tıp profesyonelleri ile misafirlerimiz olarak tanımladığımız “hastalarımızı” buluşturmaktadır. Toplumsal sorumluluğunu yerine getirme ilkemiz, emin adımlarla büyümemizin arkasındaki en büyük itici güç olmaktadır. Aydınlık bir sağlık geçmişi ve geleceğe duyduğumuz güvenle çıktığımız bu yolda, koruduğumuz ve gözettiğimiz tüm değerlerimiz ve öz sermayemiz ile sağlık grubu olma dönüşümünün temellerini de attık.
Doç. Dr. Görkem TÜRKKAN, 2003 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde başladığı tıp eğitimini 2009’da Zonguldak Karaelmas (Bülent Ecevit) Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlayarak 2016 yılında radyasyon onkolojisi uzmanı oldu.
Meslek hayatı boyunca hem geleneksel radyoterapi hem de ileri radyoterapi uygulamalarını gerçekleştirmiştir. Özellikle son dönemde popülerliği ve kullanımı giderek artan stereotaktik radyoterapi ve MR kılavuzluğunda radyoterapi tedavilerinde ülkemizdeki tecrübeli hekimlerdendir. Şuana kadar MR-Linac cihazı ile 2500’ün üzerinde radyoterapi seansını başarı ile tamamlamıştır.
2013’ten beri Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği (TROD) ve 2015’ten beri Avrupa Radyoterapi ve Onkoloji Derneği (ESTRO) üyesidir. Yurt içi ve yurt dışı dergilerde yayınlanmış 27 makalesi, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş 31 sözel-poster bildirisi, ulusal ve uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış 5 kitap bölümü bulunmaktadır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Dönem I ve Dönem V lisans dersleri, Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Uzmanlık eğitimi kapsamında yüksek lisans dersleri ve İstinye Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Radyoterapi ön lisans dersleri vermiştir. Halen devam etmekte olan 2 TÜBİTAK Projesi’nde görev yapmaktadır. Evli ve bir erkek çocuk babasıdır.
Hastanemiz, uluslararası kabul görmüş standartlara uyumu ile JCI akreditasyon belgesine sahip dünyadaki önemli sağlık organizasyonları arasındaki yerini almış nadir hastanelerden biridir.
İlk Önceliği her zaman hastalarını sağlığına kavuşturmak olan Hisar Intercontinantal Hospital Bütünleşik Onkolojisine Sahip İlk ve Tek Hastanedir.
Sağlığınızı Alanında Uzman Tecrübeli Hekimlerimize Emanet Edin
Yamanevler Mah. Site Yolu Cad. No: 7 34768 Ümraniye / İstanbul
+90 216 524 13 00 (Pbx)
444 5 888
info@hisarhospital.com