Özel Sağlık Sigortası (ÖSS) Geçerlidir.
Tam Kapalı Full Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı, açık ameliyat veya mikrocerrahi yöntemlerinden farklı bir şekilde, 5-6 mm’lik küçük bir kesiden kamera yardımıyla anatomik dokuya (kas ve omurgaya) hasar vermeden fıtık bölgesine girilerek gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Endoskopik cihazlar sayesinde hassas bir işlem yapılır ve hastanın iyileşme süresi kısalır.
Tam Kapalı Full Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı, minimal invaziv bir yöntem olduğu için hastalar için birçok avantaj sunar. Küçük bir kesi ile gerçekleştirildiğinden, kas ve omurga dokusuna zarar vermez ve iyileşme süresi kısalır. Ameliyat sonrası ağrı daha az olur ve hastalar genellikle aynı gün taburcu olabilir. Enfeksiyon riski, kanama ve doku hasarı gibi komplikasyonlar geleneksel yöntemlere göre daha düşüktür. Ayrıca, hızlı iyileşme süreci sayesinde hastalar kısa sürede günlük yaşamlarına dönebilirler.
Tam Kapalı Full Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı, bel fıtığı teşhisi konulan ve cerrahi tedavi gerektiren hastalar için uygulanabilir. Ancak her hasta bu yönteme uygun olmayabilir. Ameliyat kararı, hastanın klinik durumu, görüntüleme sonuçları ve şikayetlerinin şiddeti dikkate alınarak doktor tarafından değerlendirilir. Hastanın bu tedaviye uygun olup olmadığına uzman hekim tarafından yapılan muayene sonrası kesin karar verilir.
Tam Kapalı Full Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı, genellikle lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilir. İşlem, 5-6 mm’lik küçük bir kesiden girilerek endoskopik cihazlar yardımıyla fıtık bölgesine ulaşılmasıyla yapılır. Ameliyat süresi hastanın durumuna bağlı olarak değişmekle birlikte, genellikle 1-2 saat sürer. Fıtık dokusu çıkarıldıktan sonra, sinir üzerindeki baskı ortadan kaldırılır ve işlem tamamlanır. Ameliyat sonrası hasta kısa bir süre gözlem altında tutulur ve genellikle aynı gün veya 1 gün sonra taburcu edilir.
Hastalar ameliyattan sonra genellikle birkaç saat içinde yürüyebilir. Normal günlük aktivitelere dönüş süresi 1 haftayı bulabilir. Ancak, ağır kaldırma ve zorlayıcı hareketlerden kaçınılmalıdır.
Her cerrahi işlemde olduğu gibi enfeksiyon, kanama ve sinir hasarı gibi riskler bulunmaktadır. Ancak, hastaların sağlık konforunu koruyan Tam Kapalı Full Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatında, diğer cerrahi yöntemlere oranla bu riskler en minimum seviyeye indirilmiştir.
Omurga hastalıklarının (Skolyoz, Kifoz, Omurga kırıkları, Bel fıtığı, Bel kayması, Kanal darlığı gibi) tanı, tedavi ve cerrahisiyle özellikle ilgilenmektedir. Güncel tedavi yöntemlerini deneyim, bilgi ve modern teknoloji sayesinde güvenli bir şekilde uygulamaktadır.
Bu zamana kadar yaptığı 1000’i aşkın ameliyatla olumlu geri hasta bildirimleri ve enerjisi sayesinde yoğun bir şekilde cerrahi hayatına devam etmektedir.
Tıbbi İlgi Alanları;
Ameliyat sonrası doktorun verdiği talimatlara uyulmalı, ağır kaldırmaktan ve ani hareketlerden kaçınılmalıdır. Önerilen egzersizler düzenli yapılmalı ve iyileşme süreci boyunca aşırı fiziksel zorlanmalardan kaçınılmalıdır. Kontroller aksatılmamalıdır.
İyileşme süreci hastanın genel sağlık durumuna ve iş koşullarına bağlıdır. Ofis tipi çalışan bireyler genellikle 1 hafta içinde işlerine dönebilirken, fiziksel güç gerektiren ağır işlerde çalışan hastalarda bu süre 3-4 haftayı bulabilmektedir. Hekim kontrolünde belirlenen hareket kısıtlamalarına ve önerilere uyulması, sağlıklı bir iyileşme süreci için önemlidir.
Ameliyattan sonra genellikle fizik tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Ancak, bazı hastalarda iyileşme sürecini desteklemek ve kasları güçlendirmek amacıyla hekim kontrolünde fizik tedavi önerilebilir.
Ameliyat sonrası herhangi bir komplikasyon gelişmemiş ve hasta doktorun önerdiği, gerekli egzersizleri düzenli olarak yapmış ise hasta, ameliyattan 10 gün sonra doktoruna danışarak araç kullanabilir.
Bel ağrısı yaşayan bireylerde cinsel isteksizlik sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Bu durum ameliyattan sonra normale döner. Tam kapalı bel fıtığı ameliyatının kesi bölgeleri çok küçük olduğundan hızlı bir iyileşme süreci geçirilir. Bu sebeple hasta için herhangi bir sakınca yoksa hekime danışarak 2 hafta içerisinde cinsel birliktelik yaşanabilir.
Daha önce mikrocerrahi veya klasik yöntem ile ameliyat olan hastanın fıtığı, bazı sebeplerden dolayı tekrarlayabilir. Aynı kesinin tekrar açılması, dokuya verilecek ikincil hasar iyileşme süresini uzatacaktır. Tam kapalı yöntem daha önce ameliyat edilmiş bel fıtıklarında aynı yarayı tekrar açmaya gerek kalmadan düzelmeyi sağlar.
Omurga kanal daralması bacaklara giden bir grup sinirin sıkışması sonucu oluşur. Genellikle bel fıtığı ile karıştırılan kanal darlığı, bel ağrılarının yanında belirtileri, bacaklardaki ağrı, uyuşma hali ve yürüme mesafesinde azalma ile karakterizedir. Bu hastalarda çoğunlukla açık cerrahiler ya da vidalı sistemler tercih edilir. Ancak kanal darlığı ameliyatı endoskopik yöntemler ile yapılabilir. Kamera yardımıyla aynı fıtık yapılıyormuş gibi girilir ve omurilik kanalı genişletilir.
Patlamış fıtığın tıbbi karşılığı disklerin etrafını saran kılıfı yırtarak, dışarı taşması ve sinirlere baskı yapması olarak tanımlanır. Patlamış fıtık diye tarif edilen bel fıtıklarında da tam kapalı yöntem uygulanabilecek en minimal invaziv cerrahi yöntemdir.
Tam kapalı yöntemde hasta zayıf da olsa kilolu da olsa kamera için aynı kesi yapılır. Kamera uzunluğu aşırı kilolu hastalarda da yapılabilmesi için özel tasarlanmıştır. Diğer tedavi yöntemlerde derin dokuların kesilerek yapılıyor olması hastanın kilosu arttıkça işlemin zorlaşmasına sebep olacaktır. Kesi miktarının artması hastanın iyileşme süresini uzatır, kanama ve enfeksiyon riskini arttırır, hastane kalış süresini uzatır. Kapalı yöntem bu yönüyle bakıldığında kilolu hastalarda büyük avantaj sağlamaktadır.
Hastanemiz, uluslararası kabul görmüş standartlara uyumu ile JCI akreditasyon belgesine sahip dünyadaki önemli sağlık organizasyonları arasındaki yerini almış nadir hastanelerden biridir.
Yamanevler Mah. Site Yolu Cad. No: 7 34768 Ümraniye / İstanbul
+90 216 524 13 00 (Pbx)
444 5 888
info@hisarhospital.com